Over ons

Wie zijn wij

Petra Pietersz-Schrier en haar man Jimmy Pietersz zijn de eigenaren van P&T Chocolate and Presents BV. 

Petra geboren te Cadzand in 1964 in Café de Buitenlust (naast P&T) en Jimmy geboren te Ridderkerk in het jaar 1958.

Jimmy is al vanaf kleins aan besmet met het ‘’zoetwaren-virus’’ omdat zijn opa Piet Verduijn eigenaar was van een koekjesfabriek.

1985

Start

Voordat Petra en Jimmy trouwden bezochten ze samen talrijke (jaar)markten door heel Nederland om daar ter wafels en reuze eierkoeken te verkopen. De reuze eierkoeken hadden een doorsnee van maar liefst 19cm! Deze wafels en eierkoeken werden toentertijd gemaakt door Piet Verduijn in de voormalige huishoudschool in Aardenburg. Een echte publiekstrekker op deze markten was daarnaast Petra in haar prachtige Zeeuwse klederdracht.

1985

1988

Bezinning

In 1988 kreeg Jimmy een eenzijdig auto-ongeluk en liep hierbij een hoge dwarslaesie op en werd rolstoel gebonden.

Nog jong, Petra 24 jaar en Jimmy 30 jaar met nog een heel leven voor zich.

Toch op zoek naar invulling van het leven, wat kan niet maar vooral wat kan nog wel?

Koekjes, snoep en chocolade zal wel door de aderen zijn blijven lopen bij Jimmy als telg van de Verduijn-familie, want al kort daarna werd de ISM (ook wel bekend als de bekendste zoetwarenbeurs ter wereld) in Keulen bezocht. Toevallig bezochten zij een standhouder uit Maastricht die bonbons verkocht, na het bezoek dachten Jimmy en Petra: laten wij maar bonbons verkopen! Zogezegd, zo gedaan.

1988

1989

Petra’s Presents & Pralines

Een vriendin van hen kwam op het idee om chocolade cadeautjes te gaan maken. Van het één kwam het ander en werden klanten als Jamin en V&D beleverd met hun eigen chocolade geschenkartikelen.

Petra’s Presents & Pralines werd opgestart.

1989

1995

Verhuizing

In 1995 deed de mogelijkheid zich voor om de productie-activiteiten te verplaatsen naar de loods van Ko de Meij in Cadzand (de loods werd toentertijd gebruikt als opslag voor stro) aan de Mariastraat waar P&T nu nog steeds is gevestigd.

1995

2001

P&T Chocolate and Presents

De naam werd veranderd in P&T Chocolate and Presents BV wat de lading van de huidige onderneming volledig dekt, toegevoegde waarde creëren door onderscheidend vermogen aan te brengen in het aanbod van producten.

2001

Tot nu toe

Wereldwijde expansie

Door snel veranderende marktonwikkelingen werden de verkoopactiviteiten meer en meer gericht op export binnen de EU en overzee. Tevens moesten er weer flinke investeringen in productielijnen, infrastructuur en niet te vergeten ICT worden gedaan om de huidige marktontwikkelingen te kunnen blijven volgen. 

Petra blijft zich nog steeds bezighouden met de producties en is het boegbeeld naar buiten toe terwijl Jimmy zich toelegt op strategie, marketing en sales automation.

Tot nu toe

2021

Petra’s Finest Chocolates

En tenslotte het nieuwste concept:
Petra’s Finest Chocolates.

De locatie waar P&T Chocolate and Presents B.V. nu gevestigd is een geweldige hotspot voor het business to consumer concept “Petra’s Finest Chocolates” wat bij uitstek een ideale mogelijkheid biedt om passanten en dagjestoeristen te laten kennismaken met de producten van de chocoladefabriek in de gezellige shop en koopjeshoek of middels het nuttigen van een lekker drankje op het terras. De locatie tegenover de molen Nooitgedacht en direct naast het café In De Buitenlust is een knooppunt voor vele passanten die vanaf dit (knoop)punt de weg vinden naar o.a. Cadzand Bad, Cadzand Dorp, Retranchement en het verdere achterland.

De korenmolen “Nooitgedacht” en het oude weegbruggetje “Cadzandria” maken het plaatje compleet voor de entree van Cadzand. De moeite om even te stoppen.

2021

Petra's Finest Chocolates

Chocolate Atelier bij de entree van Cadzand. 
Stop hier eens en kom langs voor once-in-a-lifetime shop experience!

FSSC 22000 gecertificeerd

FSSC 22000 biedt ons als bedrijf meer zekerheid met betrekking tot het beheer van onze productieprocessen en daaraan gerelateerde producten en diensten zoals verpakking en vervoer. FSSC 22000 draagt bij aan een heldere risicoanalyse, beheer van die risico’s en continue verbetering van de voedselveiligheid. FSSC 22000 wordt volledig erkend door de Global Food Safety Initiative (GFSI) en is gebaseerd op bestaande ISO Standaarden.

UTZ gecertificeerd

UTZ staat voor duurzame landbouw en betere kansen voor boeren, hun families en onze planeet.

 Door het UTZ-programma verbouwen boeren betere gewassen, genereren ze meer inkomen en creëren ze betere kansen terwijl ze het milieu beschermen en de natuurlijke grondstoffen van de aarde veiligstellen.

UTZ is ook partner van de Rainforest Alliance.

Scroll naar boven